Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان رئیس کتابخانه و مرکز اطلاع‌رسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به تقویت بخش الکترونیک کتابخانه ظرف یک یا دو سال آینده، گفت: اخیراً و در فاز اول حدود ۱۵ هزار عنوان کتاب الکترونیک جدید به عناوین موجود اضافه شده است.

منصور کوهی‌رستمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به شیوع کرونا و پیش رفتن به سمت استفاده از منابع الکترونیکی، اقداماتی در حوزه‌ استفاده از فناوری الکترونیکی در کتابخانه و مرکز اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه دسترسی به همه‌ پایگاه‌های اطلاعاتی جهان از طریق کتابخانه دانشگاه شهید چمران اهواز امکان‌پذیر است، افزود: این پایگاه‌های اطلاعاتی مقالات مختلف را در دسترس دانشجویان و اساتید قرار می‌دهند. اما منابع الکترونیکی یا همان کتب الکترونیکی اهمیت زیادی برای ما دارند؛ ما پیش از شیوع کرونا کتابخانه دیجیتال را راه‌اندازی کرده‌ بودیم و اخیراً و در فاز اول حدود ۱۵ هزار عنوان کتاب الکترونیکی جدید به عناوین موجود اضافه شد. این منابع در حوزه‌های مختلف فنی، مهندسی، کشاورزی، انسانی، هنر و... و این کتاب‌ها چاپ سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ هستند.

رئیس کتابخانه و مرکز اطلاع‌رسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: خرید کتاب‌های الکترونیکی قرار است در چندین فاز انجام شود که اولین فاز آن صورت گرفته است و در فاز دوم نیز مقرر شده ظرف یک ماه آینده حدود ۲۰ هزار نسخه الکترونیکی از انواع کتب خریداری شود.

کوهی‌رستمی با بیان اینکه دانشجویان می‌توانند از طریق نرم‌افزار کتابخانه به منابع مختلف دسترسی پیدا کنند، افزود: برنامه‌ ما حول محور تحول دیجیتال است. به این منظور نرم‌افزار دیجیتال کتابخانه‌ای را حدود یک ماه پیش ارتقاء دادیم. همچنین اپلیکیشن ویژه‌ کتابخانه بارگذاری شده و دانشجویان از این طریق می‌توانند جست‌وجو کنند و البته قرار است در آینده‌ای نزدیک منابع مختلف را نیز از این طریق ارائه دهیم.

وی در پایان یادآور شد: نگاه ما به سمت تحول دیجیتال و استفاده از منابع الکترونیکی است و برنامه داریم که ظرف یک یا دو سال آینده این بخش را تقویت کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی علمی و آموزشی خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز کتابخانه الکترونیک دانشگاه شهید چمران اهواز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۶۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، احتمال می‌رود مواد شیمیایی که برای ایجاد رنگ در جلدهای سبز زمردی کتاب‌های قرن نوزدهمی استفاده شده‌اند، حاوی مواد سمی باشد و کتابخانه ملی فرانسه با شناسایی این کتاب‌ها، آن‌ها را قرنطینه کرده است.

به این منظور کتابخانه ملی فرانسه ۴ عنوان کتاب قرن نوزدهمی را که تصور می‌شود روی جلد سبز زمردی آنها با آرسنیک پوشانده شده باشد، از قفسه‌های خود حذف کرد.

این کتابخانه روز پنجشنبه خبر داد دست زدن به این کتاب‌ها که چاپ بریتانیا هستند، احتمالاً فقط آسیب جزیی ایجاد می‌کند؛ اما برای بررسی بیشتر از رده کتاب‌های در دسترس خارج می‌شوند. متصدیان کتابخانه گفته‌اند این آثار را در قرنطینه قرار داده‌اند تا در یک آزمایشگاه خارجی تجزیه و تحلیل شوند و میزان آرسنیک موجود در هر جلد تعیین شود.

مؤسسه پاریس پس از اینکه محققان آمریکایی دریافتند ناشران در دوره ویکتوریا از آرسنیک برای رنگ‌آمیزی صحافی‌های کتاب استفاده می‌کردند، نسخه‌های دربردارنده آن‌ها را شناسایی کرد. رنگدانه‌های سبز حاوی آرسنیک به نام یک شیمیدان آلمانی‌الاصل با عنوان سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شِل نامیده می‌شدند.

محققان دانشگاه دلاوِر از سال ۲۰۱۹ با آزمایش صدها جلد کتاب برای تعیین میزان فلزات سنگین به کار رفته در آن‌ها، فهرستی از کتاب‌های بالقوه خطرناک را تهیه کرده‌اند.

کتابخانه ملی فرانسوی در بیش از ۱۶ میلیون عنوان خود، ۴ نسخه از کتاب‌های موجود در این فهرست را یافت که شامل ۲ جلد از «تصنیف‌های ایرلند» اثر ادوارد هیز که در سال ۱۸۵۵ منتشر شد، یک گلچین دو زبانه از شعر رومانیایی توسط هنری استنلی در سال ۱۸۵۶ و کتاب «انجمن سلطنتی باغبانی ۶۳-۱۸۶۲» است.

کتابخانه ملی فرانسه اعلام کرد که دیگر کتاب‌های دارای جلد سبز را که در فهرست پروژه کتاب سمی جای ندارند نیز بررسی خواهد کرد.

سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آرسنیک و بیشتر استفاده از آب آشامیدنی و غذای آلوده، می‌تواند منجر به ایجاد زخم‌های پوستی و سرطان پوست شود. درباره کاربرد اشیای حاوی آرسنیک چیزی گفته نشده است.

برمبنای نتایج به دست آمده از «پروژه کتاب سمی» صحافی‌های سبزی که با آرسنیک پوشیده شده برای کتابداران، کتاب‌فروشان، گردآورندگان و محققان خطرات سلامتی ایجاد می‌کنند و باید در استفاده از آن‌ها جانب احتیاط را رعایت کرد.

کد خبر 6089030

دیگر خبرها

  • رئیس شورای شهر: سال آینده نمایشگاه کتاب به «شهر آفتاب» منتقل می‌شود
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • سلسله کارگاه راه‌اندازی کسب و کار در دانشگاه شهید چمران اهواز
  • حل مشکل تردد دانشجویان بزرگترین دانشگاه اهواز با ساخت پل عابر پیاده
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی
  • حفظ فرهنگ وهویت هر ملت مستلزم نگهداری اسناد هویت دار
  • شرکت بیش از ۷۱ هزار داوطلب خوزستانی در کنکور ۱۴۰۳
  • رقابت بیش از ۷۱ هزار داوطلب خوزستانی در کنکور سراسری ۱۴۰۳