Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، چهاردهم تیرماه در تقویم شمسی روز قلم نامگذاری شده است. در ایران باستان، سیزدهم هر ماه را -تیرگان - می‌نامیدند و به جشن می‌پرداختند.

این روز روز کاتبان نیز بوده؛ و نقل است که هوشنگ از پادشاهان پیشدادی روز سیزدهم تیرماه که تیرگان در تیر واقع می‌شده، امر می‌کرده تمام مردم هنگام جشن لباس کاتبان بپوشند و بر آنان تکریم ویژه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شواهد و قراین، قلم به دستان نویسنده و شاعر در انجمن قلم را بر آن داشت که روز چهاردهم تیرماه به عبارتی روز بعد از جشن تیرگان را، «روز قلم» و پاس‌داشت آن بنامند؛ که هم با دبیر فلک همخوانی داشته باشد و هم با شب سیزدهم که جشن تیرگان به پایان می‌رسد و حکومت قلم به تثبیت می‌رسد.

خداوند هر بار می‌خواهد بر نوشتن و تاکید بر ارزش نویسندگان و علم آموزی، کلامی بفرماید، واژه‌ی «قلم» را ذکر میفرماید و انگار این واژه تمام گستردگی نوشتن و نویسندگی و نگارندگان و هر آنچه به اندیشیدن و نقش بر کاغذ مربوط می‌شود را در برمی گیرد.

به بهانه روز قلم و نکوداشت نویسندگان میهنمان به بررسی اوضاع نشر کتاب الکترونیکی و مشکلات موجود در این عرصه پرداختیم.

حسین عباس زاده مدیر روابط عمومی کانون پرورش فکری خراسان رضوی در گفت و  گو با خبرنگار ما و در خصوص کتاب الکترونیکی گفت: در جامعه مدرن و امروزی با فراگیری دیجیتال، بیماری کرونا و در پی آن  تعطیل شدن کتابخانه‌ها و کتابفروشی‌ها اقبال مردم بیشتر به سمت کتاب الکترونیکی بوده است اما با این وجود در ایران کتاب الکترونیک جایگاه حقیقی خود را پیدا نکرده است.

او افزود: مهم ترین دلیل پایین بودن و کمرنگ شدن جایگاه کتاب الکترونیک در حوزه ادبیات داستانی نداشتن حق کپی رایت برای ناشر است.

مدیر روابط عمومی کانون پرورش فکری خراسان رضوی ادامه داد: وقتی پی دی اف کتاب ها به صورت غیر مجاز در دسترس مردم قرار می‌گیرد دیگر کسی سراغ نسخه چاپی نمی‌رود و به نوعی کتاب می‌سوزد.

بیشتر بخوانیم

دبیرخانه جشنواره کتابخوانی رضوی در مشهد آغاز به کار کرد

عباس زاده بیان کرد: انتشار غیرمجاز نسخه های الکترونیک در فضای مجازی دیگر انگیزه‌ای برای نویسنده و ناشر باقی نمی‌گذارد و کتاب الکترونیک سودی برای ناشران ندارد.

او تصریح کرد: تمرکز و لذتی که در کتاب کاغذی وجود دارد برای خواننده در کتاب الکترونیکی نیست.

مدیر روابط عمومی کانون پرورش فکری خراسان رضوی تاکید کرد: از دیگر مزایای کتاب الکترونیک می‌توان به سهولت در ویرایش متن نیز اشاره کرد و این در حالی است که در کتاب خطی و چاپی در چاپ بعدی  ایرادات نگارشی و ویرایشی برطرف می‌شود.

بهترین مزیت کتاب الکترونیکی ویرایش متن کتاب و سهولت دستیابی به آن است.

انتهای پیام//ف.ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روز قلم کتاب الکترونیک کتاب چاپی جشن تیرگان کتاب الکترونیکی کتاب الکترونیک روز قلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۵۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی

صبح روز گذشته (شنبه ۸ اردیبهشت ماه) از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی رونمایی شد برات الکترونیکی سندی غیر کاغذی است که با درخواست برات‌دهنده (براتکش) یعنی خریدار در وجه یا به حواله کرد دارنده برات یعنی فروشنده و بر اساس اعتبار خریدار صادر می‌شود سررسید این ابزار یک تا دوازده ماهه است و بانک عامل به عنوان رکن برات‌گیر، بازپرداخت مبلغ در سررسید را تقبل می‌کند.

برات الکترونیکی که مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در رابطه با آن گفت: روش‌های نوین تامین مالی به ویژه روش‌های تامین مالی تعهدی اهمیت دارد که برات الکترونیکی هم از جمله همین روش‌ها است. در شرایط کنونی که کنترل مقداری ترازنامه انجام می‌شود برات الکترونیک به عنوان یک ابزار کارا مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای تحقق شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است، اتفاق می‌افتد.

در ادامه هم سید علی روحانی، معاون سیاست گذاری وزارت امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: در شرایطی که ما سیاست کنترل رشد ترازنامه را در پیش گرفتیم، اتخاذ سیاست‌ها و روش‌های تامین مالی هدفمند و هدایت شده در زنجیره تامین به شدت اهمیت دارد و برات الکترونیک یکی از ابزار‌های مورد استفاده در این مورد است ابزار‌های تامین مالی نوین هم هدف کنترل رشد نقدینگی را محقق می‌کند و هم به بهبود رشد اقتصادی کمک خواهد کرد.


اما سامانه سفته و برات الکترونیک وزارت اقتصاد از بهمن ماه سال ۱۴۰۰ شروع به کار کرده و تا امروز تعداد ۱۷ بانک برای صدور سفته و برات الکترونیک به این سامانه متصل شده‌اند در همین راستا هم رحمت‌الله اکرمی، خزانه‌دار کل کشور گفت: بهمن ۱۴۰۰ بحث سفته و برات الکترونیکی را رونمایی کردیم، اما شاید بعضی سوال کنند که مراسم رونمایی از برات چیست؟ ابزار امروز کار تکراری نیست؛ زیرا برات الکترونیکی که قبلاً رونمایی شده، در حال حاضر برای تامین مالی کل زنجیره تامین طراحی شده است.

او در ادامه افزود: همچون همه مواردی که به وجوه و اوراق باز می‌گردد کار خزانه‌دار الکترونیک کشور، انتشار این سند تامین مالی است این ابزار با همکاری بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و بانک‌های عامل و مهم‌تر از همه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران رونمایی شده است.

خزانه‌دار کل کشور با تاکید بر اینکه تامین مالی زنجیره تولید یک رویکرد جدید در تامین سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی است، گفت: اگر از این ابزار به خوبی استفاده شود رشد بالای اقتصادی را در پی خواهد داشت. تفاوت روش برات الکترونیک با روش‌های سنتی، توجه به مدیریت ریسک است که بانک عامل به عنوان پرداخت کننده سند به آن اشراف دارد.

اکرمی می‌گوید: همیشه این نگرانی وجود داشته که کسی که تسهیلات را می‌گیرد ممکن است نتواند آن را بازپرداخت کند. ابزار برات الکترونیک، اما در تمام زنجیره‌های تولید می‌تواند این ریسک را برطرف کند. مسئله دیگر این بود که تا پیش از این تمام زنجیره‌های تولید متقاضی گرفتن تسهیلات از شبکه بانکی بودند، اما با انتشار برات الکترونیک تنها یک بار این سند برای تمام زنجیره صادر می‌شود برات الکترونیکی همچون اوراق دولتی هیچ ریسکی ندارد؛ بنابراین ریسک نکول در این سند تامین مالی صفر است.

برات الکترونیکی ابزاری با هدف تامین مالی بخش تولید 

در ادامه هم سید عباس عباس پور کارشناس اقتصادی در رابطه با دیگر مزایای برات الکترونیکی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: برات الکترونیکی هم همانند اوراق گام و... یک ابزار زیر خط ترازنامه است که از طریق آن امکان تامین مالی زنجیره تولید بدون مشکلات سایر ابزار‌ها فراهم می‌شود.

او افزود: برات الکترونیکی ابزاری است که مسیر انحراف در مصرف اعتبارات پرداختی حوزه تولید را مسدود می‌کند، قابلیت انتقال در زنجیره‌های فعالیت‌های اقتصادی، امکان تنزیل توسط شبکه بانکی در صورت گذشته یک چهارم از عمر برات یا دو بار گردش در زنجیره، تامین مالی زنجیره تولید بدون دشواری و امکان صدور برات الکترونیکی تا سقف ۲۰۰ درصد فروش سال گذشته بنگاه خریدار از دیگر مزایای این ابزار است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی
  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی
  • رونمایی از برات الکترونیک زنجیره تامین مالی
  • برات الکترونیک زنجیره تامین مالی رونمایی شد
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • آمادگی هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی
  • صنعت نشر هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی آماده می‌شود