Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، از زمان اختراع اولین ماشین چاپ تاکنون فرآیند چاپ و نشر تغییرات زیادی به خود دیده است. چاپ و انتشار کتاب‌ها سرعت پیدا کرده است و در دسترس مخاطبان بیشتری قرار گرفته است. با گسترش فناوری‌های جدید و استفاده از کامپیوتر، گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها، شکل جدیدی از کتاب به نام کتاب الکترونیکی (ebook) به وجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر دسترسی راحت به کتاب‌های دیجیتال زمینه استقبال بیشتر علاقه‌مندان را فراهم کرده است.

ناشران و نویسندگان نیز به دلیل سرعت بالا و کاهش هزینه‌های انتشار، از نرم افزار‌های کتاب‌های الکترونیکی استقبال می‌کنند. به علاوه معتقدند از هر روشی که میزان مطالعه مردم را افزایش می‌دهد، باید حمایت شود.

اما مسئله حائز اهمیت، انتشار غیر قانونی فایل‌های کتاب‌های الکترونیکی است. کپی رایت یا حق نشر یا حق تکثیر یا حق نسخه برداری نوعی حمایت از مالکیت معنوی است که توسط سازمان مالکیت فکری جهانی ارائه شده است. هدف اصلی قانون کپی رایت، حفاظت از تلاش و خلاقیت خالق اثر است.

عباس جبلی مدیر مسئول موسسه فرهنگی هنری سیب سرخ نیکان در این باره می‌گوید: نکته مهمی که باید به آن پرداخته شود، بحث حمایت از حقوق معنوی پدیدآوردندگان آثار است. باید حقوق مولفان و ناشران به صورت حداکثری رعایت شود. اما از امکانی که حوزه نشر دیجیتال در اختیارات ناشر قرار داده است بسیار استقبال می‌کنم و موافق گسترش آن هستم.

البته نشر دیجیتال زیان‌هایی هم برای ناشران دارد؛ محمد عزیزی مدیر مسئول نشر روزگار نیز با اشاره به عدم برخورد جدی دستگاه‌های دولتی با متخلفان این حوزه، گفت: در شبکه‌های اجتماعی و نرم افزار‌های پیام رسان، کانال‌ها و گروه‌هایی اقدام به نشر غیر قانونی فایل‌های کتاب‌های الکترونیکی می‌کنند؛ و برخورد جدی با آنان صورت نمی‌گیرد. این مسئله سبب آشفتگی در بازار نشر شده و صدمات جبران ناپذیری را به ناشران وارد می‌کند.

دعوای ناشران و افراد سودجویی که کتاب‌ها را به صورت غیر قانونی در کانال‌های تلگرامی منتشر می‌کنند تولید نرم افزار‌های کتابخوان است.

مجید شریفی مدیرعامل نرم افزار کتابراه در این باره گفت: این نرم افزار‌ها امروزه طیف گسترده‌ای از مخاطبان را به خود اختصاص داده است. خصوصا با شیوع کرونا ما تا ۳۰۰ درصد افزایش مخاطب داشتیم.

شریفی درباره انتشار غیرقانونی در کانال‌های تلگرامی عنوان کرد: یکی از راه‌های مقابله با نشر غیر قانونی کتاب‌های الکترونیکی، گسترش زیرساخت‌های امنیتی نرم افزار‌های کتابخوانی است، ناشران دلایل دیگری برای چاپ دیجیتال دارند.

حامد شفیق، مدیر عامل کتابشهر ایران درباره مزیت چاپ الکترونیکی کتاب معتقد است: چاپ کتاب فیزیکی برای ناشران خیلی هزینه بر هست. حتی گاهی سرمایه اصلی ناشر بر نمی‌گردد. اما کتاب‌های الکترونیکی با کمترین هزینه ممکن تولید می‌شوند.

فناوری‌های نوین هر روز در حال درنوردیدن مرز‌های تکنولوژی هستند که بخشی از دنیای دیروز انسان‌ها را شکل داده و فردا‌های متفاوتی در مقابلش قرار می‌دهد. حوزه نشر و کتاب هم از این قاعده مستثنی نیست. گسترش کتاب‌های الکترونیکی مصرف کاغذ را حد زیادی کاهش داده است و ناشران می‌توانند کتاب‌ها را با قیمت نازل تری در اختیار مخاطبان خود قرار دهند. دولت و دستگاه‌های اجرایی نیز با اجرای دقیق قوانین حقوق مولفان و ناشران می‌توانند به گسترش زیر ساخت‌های نرم افزار‌های کتابخوانی کمک کنند و در افزایش سرانه مطالعه دخیل باشند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کتاب دیجیتال کتاب الکترونیک صنعت نشر کتاب های الکترونیکی نرم افزار های کتاب نرم افزار ها غیر قانونی کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۵۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند

ایسنا/گیلان نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند، گفت: یک معلم تا آخر عمر باید با کتاب، دفتر و قلمش مأنوس باشد، دانش‌آموز هم دلداده معلمی خواهد شد که علم و تقوا را در هم آمیخته باشد.

آیت‌الله رسول فلاحتی امروز، هشتم اردیبهشت‌ماه در دیدار با معلمان منتخب و نمونه استان که در سالن اجتماعات اداره‌کل آموزش و پرورش برگزار شد، ضمن تبریک روز معلم به همه معلمان و فرهیختگان این عرصه، به روایتی از کتاب سیر و سلوک منصوب به سید بحرالعلوم اشاره و اظهار کرد: طبق آموزه‌های این کتاب، امام سجاد(ع) فرمودند «کسی که برای تربیت خودش، حکیمی نداشته باشد که او را ارشاد کند به سوی هلاکت و تباهی خواهد رفت».

وی با بیان اینکه همه ما مدیون آموزش و خدمات معلمانی هستیم که در کودکی به ما خواندن و نوشتن آموختند، افزود: شاگردانی که در کلاس درس معلم حاضر می‌شوند تا خواندن و نوشتن و علم بیاموزند در آینده ممکن است بزرگان و دانشمندانی همچون شهید تهرانی‌مقدم شوند؛ شهیدی که موشک‌هایش امروز قادر است موشک‌های نقطه‌زن آمریکا در اقیانوس اطلس را هدف قرار دهد و او خود معلم جبهه مقاومت شد.

آیت‌الله فلاحتی با بیان اینکه طبق روایت امام سجاد(ع)، ما وظیفه داریم برای خودسازی خود تلاش کنیم و انسان برای رسیدن به کمالات باید در مسیرش یک همراه خوب داشته باشد و لذا در هرجا نیازمند به معلم هستیم، معلمی که به ما درس و پیام دهد، گفت: طبق روایتی دیگر از بزرگان «کسی‌که به استاد رسید نصف راهش را طی کرده است» یعنی پیدا کردن استاد خوب هم هنر است و ما همیشه نیازمند به معلم و استاد هستیم‌.

وی معلمی را شغل انبیاء دانست و با بیان اینکه معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود تلاش کند، افزود: یک معلم تا آخر عمر باید با کتاب، دفتر و قلمش مأنوس باشد؛ دانش‌آموز هم دلداده معلمی خواهد شد که علم و تقوا را در هم آمیخته باشد و لذا دانش‌آموز همواره خود را مدیون چنین معلمی می‌داند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان خطاب به این معلمان زحمتکش گفت: پس از ارتقاء خود سعی کنید برای ارتقای علمی و معنوی دیگران، دانش‌آموزان و دانشجویان خود از هیچ تلاشی دریغ نکنید و هرآنچه که آموخته‌اید را انتقال دهید که اگر چنین نکنید حسادت و بخل ورزیده‌اید. اگر امروز نام و آثار بزرگانی همچون ابن‌سینا، خواجه نصیرالدین طوسی و علامه طباطبایی ماندگار شده به این دلیل است که‌ آنان تمام اندوخته‌های خود را در قالب تربیت شاگرد یا در قالب گفتار، نوشتار و کتاب انتقال داده و به بشریت عرضه کردند.

امام جمعه رشت با تأکید بر ضرورت همراهی‌ با نیکان و معلمان خوب تصریح کرد: به زیرمجموعه و شاگردان‌تان یاد دهید که با انسان‌ها و معلمان و استادان خوب خود همیشه ارتباط داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از ۹۰ درصد خدمات ثبتی الکترونیکی انجام می‌شود
  • وضعیت چاپ و نشر علوم دریایی مطلوب است
  • افزایش در اعتبار بن‌ دانشجویی نمایشگاه کتاب/ انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • افزایش در اعتبار بن‌دانشجویی نمایشگاه کتاب/انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند
  • پیام مقاومت یمن را در نمایشگاه کتاب تهران مخابره می‌کنیم
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟
  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید
  • سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب